Home Описание

 

В северо-западния край на Радомирската котловина, на 45 км от София и на 2 км от Радомир, е разположено с. Копаница. До него може да се стигне по два пътя: единият – София-Перник-Радомир – той е широк и бърз, но с натоварен трафик през почивните дни; другият – заобиколен (по-дълъг с около 10 км), но по-романтичен, изпъстрен със завои и красиви гледки, път с нова настилка и минимален трафик – Божурище-Пожарево-Брезник-Батановци. В селото има и влакова гара, която също би могла да се използва от идващите гости. Това е спирка по линията София - Перник - Радомир  - Кулата. 

 


При развитието и разрастването на селото, неговото местоположение се измества в непосредствена близост до Радомир. В отдалечената стара част на селището остават някогашни стари каменни къщи, за съжаление предимно запустели. Една от тях ние възродихме за нов живот и тя очаква глъчката и смеха на своите гости с отворени врати.

В непосредствена близост минава и р. Струма. Чудесна предпоставка за една пълноценна почивка на любителите на риболова.

 


На 5 км се намира язовир „Пчелина” („Лобош”). Той е много красив и разчупен от множество ръкави. Рибното му богатство е завидно – бяла риба, лин, речен кефал, костур, бабушка, каракуда и др. Едно от красивите места на България е точно тук – извисяващата се на над 50 м над водите на язовира отвесна скала Пчелин камък с построената на върха църква „Св. Йоан Летни”. Дължината на бреговата линия на язовира е 34 км. В живописните и райони са разположени различни развлекателни и почивни комплекси, както и база за водни спортове.


 

Полупланинският релеф на местността дава възможност за ор ганизиране на различни развлечения, като например off rоad за напреднали и начинаещи, вело-походи и приятни разходки.

Навигация
Избрано от галерията
Гласувай във фейсбук